Thực tiễn thực hiện pháp luật về bảo vệ môi trường nước sông hương tỉnh Thừa Thiên Huế

Bài viết phân tích về thực tiễn thực hiện pháp luật về bảo vệ môi trường nước tại sông Hương tỉnh Thừa Thiên Huế và xác định một số nguyên nhân của những hạn chế, vướng mắc trong quá trình thực hiện pháp luật về bảo vệ môi trường nước tại sông Hương.

7 p TaiLieuvn 15/04/2024 0 0

Hoàn thiện quy định về bồi thường, hỗ trợ, tái định cư khi nhà nước thu hồi đất trong dự thảo luật đất đai (sửa đổi)

Bài viết tập trung phân tích, đánh giá một số vấn đề vướng mắc trong quy định của Dự thảo Luật Đất đai (sửa đổi) về chính sách bồi thường, hỗ trợ, tái định cư khi Nhà nước thu hồi đất vì mục đích quốc phòng, an ninh; phát triển kinh tế - xã hội vì lợi ích quốc gia, công cộng; từ đó, đề xuất kiến nghị hoàn thiện.

18 p TaiLieuvn 15/04/2024 0 0

Ebook Physics for scientists and engineers - An strategic approach: Part 3

Part 3 book "Physics for scientists and engineers - An strategic approach" includes content: Electrical charges and forces; the electric field; Gauss's law; the electric potential; potential and field; current and resistance; fundamentals of circuits; the magnetic field; electromagnetic induction; electromagnetic fields and waves; AC circuits;... and other contents.

633 p TaiLieuvn 11/04/2024 0 0

Ebook Physics for scientists and engineers - An strategic approach: Part 2

Part 2 book "Physics for scientists and engineers - An strategic approach" includes content: Rotation of a rigid body, Newton's theory of gravity, oscillations, fluids and elasticity, a macroscopic description of matter, work, heat, and the first law of thermodynamics, the micro macro connection; heat engines and refrigerators, traveling waves, superposition; wave optics, ray optics; optical instruments, modern optics and matter waves

448 p TaiLieuvn 11/04/2024 2 1

Ebook Physics for scientists and engineers - An strategic approach: Part 1

Part 1 book "Physics for scientists and engineers - An strategic approach" includes content: Concepts of motion, kinematics in one dimension, vectors and coordinate systems, kinematics in two dimensions, force and motion, dynamics, motion along a line, Newton's third law, dynamics, motion in a plane, impulse and momentum, energy, work.

370 p TaiLieuvn 11/04/2024 1 1

Ebook Physics for scientists and engineers - An interactive approach: Part 3

Part 3 book "Physics for scientists and engineers - An interactive approach" includes content: Electric current and fundamentals of DC circuits; magnetic fields and magnetic forces; electromagnetic induction; alternating current circuits; electromagnetic waves and Maxwell's equations; geometric optics; physical optics, relativity; fundamental discoveries of modern physics; introduction to quantum mechanics; introduction to solid state physics;...

434 p TaiLieuvn 11/04/2024 1 1

Ebook Physics for scientists and engineers - An interactive approach: Part 2

Part 2 book "Physics for scientists and engineers - An interactive approach" includes content: Oscillations; waves; sound and interference, temperature and the zeroth law of thermodynamics; heat, work, and the first law of thermodynamics; heat engines and the second law of thermodynamics, electric fields and forces; Gauss's law; electrical potential energy and electric potential; capacitance.

428 p TaiLieuvn 11/04/2024 1 1

Ebook Physics for scientists and engineers - An interactive approach: Part 1

Part 1 book "Physics for scientists and engineers - An interactive approach" includes content: Introduction to physics; scalars and vectors; motion in one dimension; motion in two and three dimensions; forces and motion; work and energy; linear momentum, collisions, and systems of particles; rotational kinematics and dynamics; rolling motion; equilibrium and elasticity; gravitation; fluids.

498 p TaiLieuvn 11/04/2024 1 1

Hoá học hiện đại (Tập 4: Các phương pháp Vật lí, Toán học thống kê ứng dụng trong hoá học hiện đại): Phần 2

Tiếp nội dung phần 1, Cuốn sách "Cơ sở hoá học phân tích hiện đại (Tập 4: Các phương pháp Vật lí, Toán học thống kê ứng dụng trong hoá học hiện đại)" Phần 2 cung cấp cho người học những kiến thức như áp dung toán học thống kê trong Hoá học. Mời các bạn cùng tham khảo!

101 p TaiLieuvn 10/04/2024 3 2

Hoá học hiện đại (Tập 4: Các phương pháp Vật lí, Toán học thống kê ứng dụng trong hoá học hiện đại): Phần 1

Cuốn sách "Cơ sở hoá học phân tích hiện đại (Tập 4: Các phương pháp Vật lí, Toán học thống kê ứng dụng trong hoá học hiện đại)" Phần 1 cung cấp cho người học những kiến thức như cấu tạo nguyên tử và phân tử; các phương pháp phân tích quang phổ và ứng dụng trong Hoá học. Mời các bạn cùng tham khảo!

449 p TaiLieuvn 10/04/2024 5 2

Hướng dẫn đo đạc số liệu thuỷ văn: Phần 2

Tiếp nội dung phần 1, cuốn sách "Đo đạc và chỉnh lý số liệu thuỷ văn" Phần 2 cung cấp cho người học những kiến thức như chỉnh lý số liệu mực nước và nhiệt độ nước; chỉnh số liệu lưu lượng nước vùng sông không ảnh hưởng triều; chỉnh lý số liệu lưu lượng nước vùng sông ảnh hưởng triều;...Mời các bạn cùng tham khảo!

81 p TaiLieuvn 10/04/2024 0 0

Hướng dẫn đo đạc số liệu thuỷ văn: Phần 1

Cuốn sách "Đo đạc và chỉnh lý số liệu thuỷ văn" Phần 1 cung cấp cho người học những kiến thức như khảo sát, chọn tuyến đo đạc các yêu tố thuỷ văn; đo mực nước và nhiệt độ nước; đo độ sâu dòng nước; đo lưu lượng nước; đo bùn cát trong nước sông;...Mời các bạn cùng tham khảo!

148 p TaiLieuvn 10/04/2024 0 0

Hướng dẫn khai thác thư viện số

Bộ sưu tập nổi bật